15 de gen. 2015

ARCA denúncia el desvergonyiment dels empresaris del carrer Fàbrica pretenent que sigui declarada zona no residencial

Fotografia: Pep Camps.
ARCA ja va advertir fa més de quatre anys que la creació de l'eix cívic de Santa Catalina podria crear molts de problemes a les persones residents si no s'actuava preventivament en ordenació comercial i urbanística.

De fet organitzàrem un debat a la nostra seu al qual assistí la llavors regidora d'urbanisme, Yolanda Garví.

Com que no es va actuar preventivament, ni el govern anterior ni aquest,  els problemes que advertirem s'han consumat. I no hi ha un respecte suficient cap a les persones residents per part dels negocis de restaurants i copes.

Un barri viu, de gran valor patrimonial i on la gent ha de viure amb qualitat i pau. La gran densitat de restaurants impossibilita la convivència

ARCA ja va presentar al.legacions en aquest sentit, al Pla especial ARE que se està tramitant.

Ara volem manifestar la nostra indignació amb les pretensions d'un grup d'empresaris que pretenen que determinades zones de Santa Catalina i sa Llonja siguin declarades  zona no residencial

De veritat tenen un mínim de sentit comú aquestes persones? Precisament el seu èxit comercial és gràcies a que els propietaris dels habitatges s'han mantingut al barri, han rehabilitat i han conservat el caràcter. Actualment l'Ajuntament de Palma, escoltant les peticions d'ARCA està tramitant un Pla d'especial protecció a Santa Catalina. I és tot això el que fa Santa Catalina un atractiu.

El que aquests empresaris pretenen amb aquesta actitud és colonitzar, destrossar la qualitat del barri i després quan ja no puguin treure més suc, partir cap a un altra barriada.

La intel·ligència dels gestors municipals i d'altres empresaris dignes, que segur n'hi ha, hauria d'evitar, no ja que se surtin amb la seva, que per descomptat no aconseguiran les seves pretensions, si no que mai més s'atreveixin a proposar coses tan absurdes.

Aprofitam per anunciar que dissabte 24 de gener ARCA durà a terme un recorregut cultural i gastronòmic precisament per Santa Catalina.