28 d’abr. 2014

PASSEIG CULTURAL I REIVINDICATIU D’ARCA PER A LA  CONSERVACIÓ DEL PORT PETIT DEL MOLINAR

Taller del mestre d'aixa, Toni Pep Munar.
VISITATS MESTRES ARTESANS DE LA ZONA, VINCULATS A OFICIS DE LA MAR

ARCA, dins les activitats mensuals que realitza per difondre el patrimoni i cultural de la nostra illa, ha organitzat durant el matí d’avui dissabte, una visita cultural i reivindicativa pel barri del Molinar. 

Jaume Amengual, Mestre Artesà, veïnat de la barriada i membre de la Plataforma Salvem el Molinar i Xavier Terrasa, autor del llibre “Así era el Molinar”,  han actuat com a guies del passeig cultural. 

S’ha visitat el taller de Toni Pep Munar, Mestre d’Aixa, Pepín Matheu, Mestre Veler i Jaume Amengual, Mestre Xarxer. 

La reivindicació: Millores al port, SÍ; ampliació NO  

ARCA és una de les entitats integrants de la campanya  “Al Molinar, port petit”, que defensa  la conservació del port del Molinar amb les seves dimensions actuals. També  reivindica que es facin les millores necessàries. El Molinar pertany a tota la gent de Palma. El sentiment es unànim: hem de conservar aquesta postal de la ciutat. 

“El Molinar és un conjunt indivisible de terra i mar. L’harmonia entre el port i la zona construïda es manté gràcies a les dimensions actuals. La normativa urbanística tan sols permet construir planta i un pis a la primera línia. És per això que un creixement del port, faria perdre l’harmonia actual i la imatge i el futur del Molinar com atractiu per a visitants, correria perill.” 

Jaume Amengual, mestre xarxer.
Allò que és intel.ligent, i pel que aposta ARCA, és millorar el port actual, mantenint les seves dimensions, ja que és precisament la seva escala, integrada al paisatge, allò que ho fa especialment atractiu. 

En resum: l’èxit d’una barriada com es Molinar radica en la seva conservació integral i en no permetre la construcció de noves infraestructures com les que els promotors del Club Marítim Molinar de Llevant volen dur a terme, sigui la que sigui, l’ampliació que pretenguin. “No podem permetre tornar a caure en els mateixos errors del passat; el nostre major actiu econòmic i cultural, passa per conservar allò que tenim”. 

Una ciutat com Palma, eminentement turística i que aspira a ser candidata a  Patrimoni de la Humanitat, no pot acceptar de cap manera perdre un dels seus millors reclams. Per aquest motiu ARCA diu: Sí a les millores, No a l’ampliació. “Al Molinar, port petit”.