24 d’abr. 2014

ARCA inaugura avui nova seu i exposicíó

Pere Ollers, Àngels Fermoselle i Concha Gallego.
Exposició fotogràfica. Palma, Patrimoni de la Humanitat? 

Aprofitam la inauguració de la nova seu d'ARCA al carrer de Can Oliva núm 10 Baixos, una travessia de la Rambla (Al mateix edifici de Musical Via Roma).

ARCA vol treballar per aconseguir una declaració de Patrimoni de la Humanitat per a Palma.

El títol de l’exposició indica un desig, uns valors inqüestionables, però també un dubte, una realitat que ha de millorar-se molt, d’aquí el signe d'interrogació.

Però volem deixar constància de tots els element negatius. La correcció d’allò que s’ha fet i es fa malament marca el camí a seguir. S’han de corregir molts d’errors que afecten negativament  l’autenticitat i  la imatge de la ciutat.

Contingut de l’exposició. Més de 70 fotografies 

Foto: Concha Gallego
L’exposició consta de més de 70 fotografies, tres panells informatius i una projecció d’imatges.

La majoria de les fotografies mostren una Palma preciosa i valuosa patrimonialment. Sense ser una exposició exhaustiva, intenta representar els elements més significatius de la ciutat. No hi manquen fotos de la Llonja, carrers, cases senyorials, i façanes humils però que conformen un paisatge urbà magnífic.

Trenta de les fotografies destaquen els aspectes negatius de la ciutat: publicitats cridaneres, tendals de terrasses, cablejat, incivisme, abocadors de fems, senyalització de trànsit, abandonament de la murada, pèrdua d’autenticitat, casals públics abandonats i degradats...

L'exposició vol ser un estímul pel debat, l’anàlisi i el treball cap a una protecció real del patrimoni de Palma. Tan sols així aconseguirem una declaració de Palma, Patrimoni de la Humanitat.

Foto: Cata Loshuertos.
Realment particulars i responsables polítics estan disposats a fer feina? ARCA sí. I ho demostram amb aquesta exposició.

Posam fil a l’agulla?

Coordinadores de l’exposició

L’autoria de les fotografies correspon a sis membres d’ARCA o persones col·laboradores: Àngels Fermoselle, Concha Gallego, Benet Bohigas, Pep Camps, Cata Loshuertos i Isaac Buj.

L'exposició ha estat coordinada per Concha Gallego i Àngels Fermoselle. Totes dues membres de la Junta directiva d'ARCA.

L'exposició romandrà al local d'ARCA durant uns mesos.

Nou local. Nova etapa d'ARCA amb els mateixos criteris

Foto: Àngels Fermoselle.
La nova seu d’ARCA està  ubicada a un lloc molt cèntric en planta baixa. La nostra entitat viu aquesta nova etapa amb la il·lusió d’allò que és nou, però amb els mateixos criteris lluitadors i perseverants que caracteritza la nostra entitat.

Avui a partir de les 20 h Inauguració del local d’ARCA i de l’exposició

A partir de les 20h feim la inauguració formal on està previst que assisteixin representants d’entitats i d’institucions. Estau convidats!