27 de gen. 2014

Candidatures als Premis ARCA 2013

Les votacions es faran durant el sopar del dimarts dia 28 al Restaurant Rodeo Grill

ARCA, a cada principi d’any, tria el premi en reconeixement a la tasca realitzada a favor o en contra del Patrimoni de Mallorca durant l’any recentment acabat. El “Premi Conservació del Patrimoni” valora la feina feta durant el darrer any per entitats o persones a favor de l’estudi o la conservació del nostre Patrimoni. Al contrari, el "Premi Destrucció del Patrimoni” recrimina la deixadesa o les accions, ja siguin particulars o institucionals, contra el Patrimoni.

Les tres candidatures són seleccionades per  la Junta Directiva de l’entitat, a proposta de les persones associades o simpatitzants. 

El premi Conservació o Destrucció del Patrimoni serà elegit durant el sopar del proper dia 28 entre les tres candidatures següents: 

Candidatures Premi ARCA “Conservació del Patrimoni” 

·         Col.lectiu Fabricantes, de Bunyola, integrat per les investigadores Paquita Canals, Caterina Garcias i Bàrbara Suau. Pel seu projecte d'investigació sobre la fàbrica de teixits de Bunyola i per la celebració del centenari de la seva inauguració amb una exposició i un documental que han recuperat la memòria de les dones que hi treballaren, a més de la història i part del patrimoni de la fàbrica
·         WEB FAM. Fotos Antiguas de Mallorca de Lorenzo Miró. Per la seva dedicació i gran vàlua com a recopilació no tan sols d'imatges, sinó també d’articles i petjades culturals de Mallorca publicats arreu del món. 
·         L’equip de recerca d'Almallutx (Escorca). Grup d’entusiastes llicenciats en arqueologia, creadors del projecte d'investigació sobre la resistència islàmica a Mallorca després de la Conquesta. Investiguen el rastre de la història en aquest extens poblat de la Serra de Tramuntana.  

Propostes Premi ARCA “Destrucció del Patrimoni” 

·      Directiva del Club Marítim Molinar de Llevant per proposar una descomunal transformació i creixement del port petit actual, arrasant qualsevol vestigi dels seus 100 anys d' història i pretenent destrossar una de les zones més belles i recorregudes de Palma.

·         Ajuntament de Capdepera  per permetre el projecte hoteler destructiu de l’entorn natural de Canyamel.
·         Grafiters incívics. Per l’agressió amb greus perjudicis estètics i econòmics  per part d’alguns individus incívics i destructors

Les votacions per a l’elecció definitiva dels premis la faran les persones sòcies d’ARCA i els simpatitzants de l’entitat que assisteixin al sopar que celebrarem el proper dimarts 28 de gener a partir de les 21h al Restaurant Rodeo Grill c/ Ramón y Cajal 16. Inscripció prèvia al tf 651425987