1 d’ag. 2011

Agressió estètica al centre històric de Palma

Al carrer de Can Chacón, han col·locat de mala manera una reixeta de respiració que “fa mal als ulls”.

És la façana posterior d’un edifici catalogat, Can Chacón, i seu de l’administració autonòmica.

A un carreró de Palma, el carrer de Can Chacón, a la façana posterior de l’edifici de la Conselleria de Benestar Social devora la Plaça Drassanes, al barri del Puig de sant Pere, han instal·lat una reixeta d’aireació que trenca l’eix de simetria de les finestres i destrueix l’estètica de una façana històrica.

La reixeta, col·locada sense cap cura, romp l’harmonia que el pas de la història havia deixat com empremtes a la dita façana. L’esmentada reixeta s’ha col·locada de mala manera a escassos centímetres d’un arc gòtic. A més l’han aferrada a l’ampit d’una finestra amb persiana i molt a prop d’on hi havia ubicada una capelleta de carrer.

ARCA es demana: Pot col·locar ningú, ja sigui un particular o l’administració unes reixetes de respiració on li vengui en gana o ha de adaptar les seves necessitats a la estètica del carrer?
És de suposar que la normativa de centre històric empara l’interés general d’una ciutat per sobre el mal gust de qualque propietari. Si és confirma que és una actuació a un edifici públic, encara és més vergonyós que això pugui passar.



ARCA demana a l’Ajuntament que actuï d’immediat i faci retirat la dita reixeta del carrer Chacón.