19 d’ag. 2011

Esplendor de la Mediterrània 2011, en honor de la dona y la feminitat






.

Entorn al 15 d'agost des de fa ja 10 anys que la Fundació organitza una actes festius que volen transcendir allò religiós per arribar al significat cultural i artístic. A més del muntatge artístic anual amb un llit de la mare de Deu morta a càrrec d’un artista plàstic, ja inaugurat fa uns dies a l’esglèsia dels Sagrat Cors (Sant Gaietà), cada any s’entreguen uns guardons de reconeixement a distintes dones que són significatives a la nostra societat, la mouen i l’enriqueixen. cada una dins les seves tasques, no sempre suficientment reconegudes.

Les guardonades són:

1. La Sra. Angelines Morales (a tìtol pòstum), per la seva dedicació a promoure la cultura, la música i l’art a Mallorca.

2. La Sra. Carmen Riu, per la seva labor com a empresària turística i difusora de la imatge de les Illes a la resta del món.

3. La Sra. Montserrat Fuster, per la seva trajectòria com a presidenta d’AMADIP ESMENT.

4. La Sra. Carmen Sampol, per la seva trajectòria dins el món empresarial hoteler i industrial amb l’expansió de projectes a altres països.

5. Sor Maria Camps, per una vida de dedicació als infants més desfavorits.

A més, enguany Amics del Patrimoni va lliurar la Medalla d’Or de la Fundació, concedida al Taller de Restauració del Bisbat de Mallorca, per comptar amb les restauracions d’unes col·leccions d’art sacre de gran valor artístic i patrimonial i per la professionalitat i cura a l’hora de fer aquesta feina tan delicada i meticulosa que fa que les peces restaurades tenguin un gran valor artístic. La medalla la recollirà, en nom del taller, la Sra. Antònia Reig Morro, directora.

A més es va presentar el segon volum del llibre de la Mare de Déu d’Agost, amb les intervencions artístiques contemporànies dels quatre darrers Llits (Amparo Sard, 2007. Eder Santos, 2008. Antoni Miralda, 2009. Euphrosyne Doxiadis, 2010).


Diario de Mallorca 19-8-2011Amics del Patrimoni premia al taller de restauración del obispado