17 de març 2011

ARCA vol salvar un edifici de l’any 1916 a Santa Catalina

Demana a l’Ajuntament que actui amb urgència per tal d’evitar la destrucció. Sembla que hi ha una ordre de demolició.

És un edifici ubicat a la cantonada del carrer d'Aníbal amb avinguda de l'Argentina, 31.
ARCA demana a l’Ajuntament de Palma que ordeni una aturada de la destrucció i que s’estudiïn amb deteniment les alternatives.

Palma no pot continuar perdent un darrera l’altra, els edificis que li donen personalitat amb els seus detalls modernistes singulars a les façanes.

A les fotos adjuntes podeu veure com aquest edifici té a la seva façana detalls molt interessants i fins i tot la data de construcció (1916).

La ciutadania ja està cansada de veure com desapareix el seu paisatge urbà, la ciutat on es reconeix i que estima.

ARCA fa vuit anys que demana que Santa Catalina tengui un pla especial que garanteixi la conservació de la seva singularitat. Havia demanat a l’Ajuntament de Palma que estàs vigilant. I ara veim com una vegada més estam en perill de veure desaparèixer un element singular més.

En cas que hi hagi qualque problema que afecti a la seguretat, demanam que es faci un nou informe de l’estat estructural de l’immoble i les possibilitats de reforçament per tal de salvar aquest immoble de valor patrimonial i paisatgístic de la barriada de Santa Catalina.

Demanam que actuïn amb urgència, ja que ja s’han retirat finestres i elements interiors. Que aturin i rectifiquin.

Yolanda Garví a un col·loqui sobre Sta Catalina organitzat per ARCA es va comprometre a treballar per la conservació patrimonial del barri. Ara té una oportunitat per demostrar aquest tarannà.

1 comentari:

Gatamoix ha dit...

Bon dia,

estic ontent que ARCA es faci ressó del que li pot passar a aquest edifici.

Pensar que quan es va canviar el nom del carrer de Ronda de Ponent a Avinguda de l'Argentina triaren aquest edifici per posar la placa amb el nom perquè consideraren que era el més maco i elegant de tots quants donaven façana a la nova avinguda! Ara només pot aspira a runa després d'un procés de quasi 10 anys de degradació i "expulsió" dels seus moradors.

Aquest edifici va ser la casa, d'entre d'altres, del popular Capità Amengual.

Ja està bé d'especulació!


albert herranz