18 de set. 2009

ARCA CELEBRA LA PROTECCIÓ DE L’EDIFICI DE L’ASAI

ARCA celebra que a la reunió celebrada ahir, dia 17 d’octubre de 2009, la Comissió de Centre Històric i Catàleg de l’Ajuntament de Palma decidís no derruir l’antiga fàbrica de Licors del segle XIX, anomenada Can Roca Suau o que més recent va tenir als seus baixos la discoteca Asai i que es situa a la plaça de la Porta de Santa Catalina, 22.

ARCA HAVIA DEMANAT LA SEVA CONSERVACIÓ

Aquesta és una victòria de la nostra entitat i del conjunt del patrimoni històric. En data de 30 d’abril de 2008 varem fer una roda de premsa al davant d’aquest edifici, construït al voltant de 1850 per l’industrial Bartomeu Roca Estades, on es demanava la protecció d’un immoble singular.

NOU PROJECTE

Una vegada impedida la demolició de l’edifici, a partir d’ara ARCA espera que es presenti un projecte de restauració d’aquest immoble, el qual tornarà a passar per la Comsissió de Centre Històric per a que aquesta autoritzi o esmeni la futura proposta. De fet, representants de la Comissió de Centre Històric han pogut veure després d’una visita que es conserven en bon estat una sèrie de restes d’arquitectura industrial al seu interior i en bones condicions

ARCA sempre ha manifestat la seva disconformitat amb la demolició d’edificis antics. Aquesta demolició es fa quasi sempre amb la intenció d’aconseguir fer una planta d’aparcaments al subsòl. Així, el centre de Palma està perdent la seva autenticitat.

Volem, doncs manifestar la nostra satisfacció per la conservación d’aquest immoble tan característic de la Porta de Santa Catalina i estarem a l’agüait del nou projecte per a que sigui respectuós amb el patrimoni. El despatx dels arquitectes García-Ruiz és el que du aquesta obra.

30-4-2008 ARCA demana la conservació de Can Roca Suau

diariodemallorca.es 19-9-2009
La antigua fábrica Can Roca Suau se salva al fin de la demolición