31 de des. 2008

ARCA presenta l'exposició Pere Garau. Un barri amb història

Demà, dissabte, 3 de gener inauguram l’exposició “Pere Garau, un barri amb història”.
A les 11’00h a la plaça de les Columnes.
Tres carpes albergaran una exposició fotogràfica, amb explicacions didàctiques, sobre la gestació del barri i el seu patrimoni. La idea és que la gent es trobi amb ella, perquè les carpes estaran situades a l’exterior.
Amb 20 pannells que contenen més de 200 fotografies, habitants de tot Palma entendran què és l’Eixample, què és el patrimoni i perquè val la pena conèixer-lo, estimar-lo, cuidar-lo i exigir la seva protecció.

ARCA vol posar en valor el patrimoni de les barriades de Palma. Estam a temps de salvar molts d’elements arquitectònics i culturals
Hem començat amb Pere Garau per ser la barriada que més habitants té, molta concentració d’immigració i pateix una forta substitució de immobles antics per d’altres que poden fer perdre encara més la personalitat de l’entorn.
ARCA vol fer entendre a la ciutadania i als responsables polítics que “patrimoni” són moltes coses petites que passen gairebé desapercebudes i hi són a totes les barriades de Palma. Patrimoni no és tan sols aquells edificis emblemàtics com la Seu, Castell de Bellver o Palaus, també ho són les cases senzilles i humils que ens recorden la nostra història.
Però el més important és que estam a temps de protegir moltes coses que encara hi són.

La modernitat i el progrés han de ser compatibles amb el respecte pel passat i el seu patrimoni més humil
Els avenços culturals i econòmics ens han de dur a un altre tipus de urbanisme i normatives que considerin que és una riquesa allò que troben. És necessari establir una tipologia respectuosa i harmònica amb l’estètica de la barriada.
Pere Garau és una de les barriades de l’Eixample que a partir dels anys’20 va viure una transformació passant de ser una zona d’horts i propietats agrícoles, a donar cabuda a moltes persones que arribaven dels pobles de Mallorca.

Alguns títols dels pannells:
Tres onades migratòries; Edificis protegits; Els nostres records també són patrimoni: Un niu de cultura al nostre barri; Urbanisme desordenat; Te proposam un joc,...
L’exposició: Horaris i lloc.
Estarà ubicada a dies alterns a la plaça de les Columnes i a la plaça Pere Garau
Des del dia 3 fins al 15 de gener.
De 11’00h a 19’00h
Dilluns, dimecres i divendres a la plaça Pere Garau.
Dimarts, dijous i dissabte a la plaça de les Columnes.
Garau. Un barri amb història.
Organitza: ARCA
Patrocina: Gerència d'Urbanisme. Ajuntament de Palma.