2 de des. 2008

ARCA participa a les I Jornades d'Estudis Locals de Montuïri

Aquest cap de setmana van tenir lloc a Montuïri les I Jornades d'Estudis Locals, amb l'objectiu de donar a conèixer el poble en totes les seves vessants i a tot tipus de públic. Les Jornades, que varen transcórrer entre dissabte i diumenge, varen tenir un total de 32 comunicacions i 6 ponències a càrrec de especialistes com l'historiador Miquel Deyà, l'arqueòloga Cristina Rihuete o la directora del Museu de Mallorca Joana Maria Palou, entre molts d'altres.

ARCA va ser present a les Jornades a través del president de l'Associació Pere Ollers. En la seva comunicació Urbanisme i Patrimoni Cultural: el cas de Montuïri va parlar del projecte de creació del Catàleg de protecció d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i etnològic del municipi.
En primer lloc, va repassar la normativa estatal i autonòmica en relació al patrimoni i va explicar en què consisteix la redacció del catàleg, tot destacant els instruments de què disposa el municipi per a fer-ho i les normatives urbanístiques amb que compta Montuïri.
En segon lloc, va mostrar quin és el projecte de catàleg municipal de Montuïri, explicant els punts principals d'aquest catàleg així com donant exemples concrets. Finalment, Pere Ollers va fer una valoració d'aquest catàleg tot destacant-ne els punts positius i els aspectes que són susceptibles de millora i fent una sèrie de reflexions sobre el patrimoni municipal.