28 de juny 2007

embARCA't: Baluard del Príncep i església St. Jeroni

La nostra entitat va tenir l’oportunitat de veure les excavacions que s’estan duent a terme al Baluard del Príncep, i escoltar de primera mà, les seves investigacions per la veu de Magdalena Riera, arqueòloga municipal.

Gràcies en aquest projecte, Ciutat guanyarà un espai lliure amb vistes a tota la badia de Palma, i fins i tot, a la costa de Llucmajor, possibilitarà la recuperació d’elements de caire patrimonial, enterrats fins al moment, com serien el pont d’entrada a la porta des Camp o fragments de murada, i el que és el més important, serà un espai públic pel gaudi de tota la ciutadania.

Haurem d’esperar a que finalitzin els treballs arqueològics, per conèixer més dades damunt la història de Ciutat i les obres de restauració i adequació. Un cop recuperat, desitgem i esperem que suposi un orgull i un referent per a la Ciutat de Palma.

********************************************************************

Un cop finalitzada la visita, vàrem anar a l’església de Sant Jeroni, propera a les excavacions de la porta des Camp. Allà, Biel Barceló ens va explicar la pintura de la capella, on hi ha obres de Pere Terrenc i Mateu López o Llopis.

La visita va servir com a complement a la realitzada el passat dissabte, on visitarem el convent de les monges Jerònimes d’Inca. Va ser interessant, i poguérem observar certes analogies entre un indret i l'altre, ambdós de la mateix orde religiosa.

També vàrem poder comprovar, l'estreta relació entre aquesta orde religiosa i el bisbe de la Seu de Mallorca, Joan Vich i Manrique (1573-1604). Hi ha varis blasons del seu llinatge que ornamenten la capella, i el motiu, d'aquest bisbe valencià, és que ell va néixer en un convent d'aquesta orde.