5 de set. 2023

ARCA ORGANITZA UN ACTE D'HOMENATGE A MARIA JOSÉ MASSOT


La sobtada mort de Maria José Massot, historiadora i arxivera, ha deixat un buit i una tristor entre les persones que la coneguérem i que ara necessitam omplir amb records de la seva trajectòria vital, professional i social.

  Compartir una estona el seu record enriquirà els nostres coneixements i ens  conhortarà una mica de la seva absència.

María José Massot ha fet investigacions molt valuoses, que han marcat la percepció i conservació dels béns patrimonials i documental, mobles i immobles. 

Per això, dilluns dia 11 de setembre a les 19 h, al pati de Can Balaguer, durem un acte d'homenatge i record amb el títol "Maria José Massot, la historiadora i l'arxivera", al qual participaran algunes de les persones que han treballat, investigat i estudiat prop d'ella o simplement compartit la seva passió. Comptarem, doncs, amb  Maria Massanet (arxivera de Capdepera), Perico Montaner (jubilat de l'Arxiu de Palma), Joana Seguí (restauradora a Can Balaguer) Pilar Ribal (directora general de Patrimoni i companya de feina)  i Beatriu Zamorano (Arxiu de Campos). Moderarà l'acte Àngels Fermoselle (ARCA).

La trajectòria professional de Maria José Massot es va desenvolupar bàsicaments als arxius. Primer als arxius municipals de distints pobles, després a l'Arxiu del Regne de Mallorca, d'on fou directora, i finalment  a l'arxiu municipal de Palma,  on desenvolupà una intensa tasca per a la conservació del patrimoni documental. 

Els darrers anys, na Maria José era també vocal de la Junta d'ARCA, pel seu compromís en la defensa de la petjada de la història. 

A l'acte de Can Balaguer assistiran familiars i prendran la paraula altres persones a més de les citades, en un afany de recordar amb admiració i afecte la nostra amiga i companya María José. 

L'Ajuntament de Palma ha col·laborat amb ARCA en l'organització d'aquest esdeveniment, fet que agraïm. 

L'acte serà obert al públic i d'entrada lliure.