23 de març 2022

ARCA demana a l'Ajuntament de Marratxí la neteja de les pintades vandàliques a sa Farinera.

El passat 18 de març l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics – ARCA va presentar un escrit adreçat al regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Marratxí per tal d'instar el consistori d'aquest municipi a la neteja de les pintades vandàliques que des de fa anys enlletgeixen els murs que rodegen les emblemàtiques instal·lacions de sa Farinera des Pont d'Inca.


VOLUNTAT DE COL·LABORACIÓ I PETICIÓ REITERADA

La voluntat de col·laboració per part d'ARCA en aquesta matèria ja es va posar de manifest al seu moment a través de diverses reunions i propostes amb el regidor de Cultura i Patrimoni a fi d'aconseguir l'eliminació de les pintades de la manera més ràpida i eficient possible, per tal d'avançar així en l'objectiu de fer de sa Farinera l'espai de cultura que tots els marratxiners i mallorquins mereixen.

Ens consta que ara hi ha en marxa la licitació d'una primera fase de la reforma i recuperació patrimonial de sa Farinera, però que no preveu d'entrada la neteja de la façana. Aquest fet ens preocupa.

UNA PARTIDA ECONÒMICA ESPECÍFICA

Per això hem instat a l'Ajuntament de Marratxí perquè destini una partida específca per a la eliminació i el condicionamemt estètic de tot el mur de sa Farinera, un element vist per milers de persones diàriamemt i el lamentable estat del qual pertorba la bona imatge del municipi.

Des d'ARCA sempre hem considerat que la millor manera d'evitar les pintades vandàliques és la seva eliminació immediata, a fi de dissuadir els grafiters vandàlics i garantir, junt amb una adequada i curosa vigilància, la preservació d'aquest patrimoni. Sabem que una vegada esborrades s'haurà d'estar a l'aguait i anar-les esborrant alguna vegada més fins que desisteixin, sempre passa.