28 de maig 2021

ARCA s'interessa per les reformes previstes al Col·legi de Monti-sion de Palma.

Hem visitat l'espai i ens hem reunit amb els Jesuites

A instància de persones simpatitzants i dels mitjans s’ha tingut notícia d’una reforma important del Col·legi de Monti-sion de Palma.

ARCA va demanar al superior informació i, amb total disponibilitat. El P. Javier Monserrat, SJ, superior de Monti-sion, va rebre a ARCA i durant més de dues hores va explicar les propostes que estan en marxa sobre la reforma anunciada. Així va quedar clar que és voluntat de tota la Companyia jesuïta, després d’atendre la nova situació de la societat i les necessitats del centre educatiu que tenen, és dur endavant els següents projectes: per una part una restauració de l’Església i claustre i part més antiga (que està necessitada d’aquesta intervenció, basta veure la xarxa de protecció del carrer i del campanar) i en aquesta part instal·lar un museu de Monti-sion recordant la centenària tradició del centre i de la companyia a Mallorca; per una altra part, proposen la rehabilitació de l’edifici escolar per acollir una residència de tercera edat i finalment, si és possible, dur a terme, simultàniament o posteriorment, la restauració del retaule major i altres elements valuosos artísticament.

Aquest programa ha de començar amb la restauració de la part antiga i de l’església i una obra nova en el col·legi de Son Moix (projectes a càrrec del despatx d’arquitectes de Guillem Reynés i projectes que estan presentats a l’Ajuntament de Palma).

ARCA ha demanat que les propostes que es facin per al Col·legi de Monti-sión comptin amb la fitxa de catàleg i respectin els valors propis de l’edifici. Per altra part, la Comissió de Centre Històric i Catàleg de l'Ajuntament de Palma ha de vetllar també per aquest respecte.

La reunió ha estat en un clima cordial i amb el compromís que podrem repetir la visita i conèixer de primera mà els projectes concrets a mesura que es concretin i poder continuar formulant la nostra opinió.