6 de nov. 2019

ARCA vol expressar el seu condol per la pèrdua de Pere Morey Servera.

ARCA lamenta profundament la pèrdua del nostre soci i amic Pere Morey Servera, qui tantes vegades ha col·laborat amb la nostra entitat des de l'Associació d'Amics del Museu de Mallorca, de la qual n'era president.

Persona reivindicativa del món de la cultura, sempre tingué una estimació especial per la història i el patrimoni cultural de les nostres illes. Formà part del Fòrum de Patrimoni, on s'integraven diferents entitats en la defensa del patrimoni material, immaterial i natural de les Illes Balears i fou una veu activa a l'hora de reivindicar els seus valors. Així ho explicava en un discurs proununciat el 19 de juliol de 2007, en la Festa d'Estiu d'ARCA, que coincidí amb el XXè aniversari de la nostra entitat:

Nosaltres desitgem poder passejar pels nostres carrers i camins i sentir-nos identificats amb el nostre passat al gaudir d’un museu o contemplar un casal, un molí, unes marjades, però per això és precís que aquells que administren el poder i els cabals que nosaltres els hem donat, destinin els mitjans necessaris per protegir i mantenir el patrimoni”.


Gràcies Pere per la teva lluita i compromís, el món de la cultura t'estirà sempre agraït.