27 de nov. 2019

ARCA inicia el cicle sobre Josep Ferragut amb una taula rodona sobre la seva memòria i arxiu fotogràfic.

Tomàs Vibot, Blanca Castaldo, David Torres i Pere Ollers.
ARCA va iniciar ahir dimarts 26 de novembre un cicle en homenatge a l'arquitecte Josep Ferragut i Pou (1912-1968) amb una taula rodona on poguerem comptar amb la presència de David Torres, antic director de projectes de Josep Ferragut qui va llegir un text titulat Josep Ferragut Pou, arquitecte: Breus apunts sobre la seva memòria, mentre anaven passant imatges de l'arquitecte i de la seva obra.

Posteriorment, Tomàs Vibot, historiador i autor del llibre L'art capturat. Arxiu Històric Monumental de l'arquitecte Josep Ferragut Pou va parlar del seu treball iniciat a l'any 2012 i publicat al 2015, on explicà el treball de recopilació fotogràfica de l'arxiu personal de l'arquitecte. Més de 700 imatges d'edificis i elements històrics de Palma componen aquesta obra, que es va dur a terme a mode d'estudi de catalogació durant els anys'40 i 50 del segle XX. Aquest treball té paral·lismes a un altre publicat per Vibot, on es detalla el treball persona de l'arquitecte Gabriel Alomar i que possiblement duguéssin conjuntament ambdós arquitectes.

Per finalitzar, Blanca Castaldo, professora i coordinadora del projecte va projectar un recull d'imatges històriques del llibre de Tomàs Vibot i les comparà amb l'obra que posteriorment va executar Josep Ferragut i Pou amb un missatge clar que sempre mirà cap al passat per a projectar edificis cap al futur.

La propera activitat d'aquest cicle tendrà lloc dissabte 30 de novembre a les 10'30h on durem una visita a l'església de la Porciúncula.