4 d’abr. 2017

ARCA va brindar per Francisco Roca i Simó i la seva obra

ARCA va brindar per l'arquitecte Francisco Roca i Simó i la seva obra a la cloenda de l'exposició sobre l'arquitecte

Va ser un acte de reconeixement a una trajectòria professional d'un dels millors arquitectes mallorquins i serví com a acte de cloenda de l'exposició "Francisco Roca Simó. De Can Casasayas al Monument  de sa Feixina" que ha estat oberta al públic durant un any a la seu d'ARCA

A l'acte de cloenda es va convidar a un grup de persones que han col.laborat durant aquest any a donar a conéixer i defensar l'obra d'aquest arquitecte entre les quals el Monument de sa Feixina, la seva darrera obra.

Assistiren al brindis/cloenda persones relacionades amb la cultura i l'art, l'arquitectura,  la història i altres sectors, a més del net de l'arquitecte en representació de la família.  També assistí qui va ser cònsul de l'Argentina (pais on Roca desenvolupà una part important de la seva obra).

L'extensa i excel.lent obra de Francisco Roca i Simó ha estat treta a la llum gràcies a la feina de recerca feta des d'ARCA especialment per  Blanca Castaldo, materialitzant-se en una exposició on les fotografies han estat realitzades per Concha Gallego.

ARCA vol lamentar que cap representant ni de l'Ajuntament de Palma ni de cap altra de les institucions balears hagi volgut visitar l'exposició sobre l'arquitecte Francisco Roca tot i haver estat reiteradament convidats. Aquest fet  demostra, al nostre criteri un menyspreu a un dels millors arquitectes mallorquins i a la nostra entitat.

L'exposició ha comptat amb el suport de Caixa Colonya.