18 de gen. 2016

Excursió cultural i interpretativa: camí de Castelló.

Grup d'ARCA a l'era de Can Mico (Sóller).
ARCA va organitzar el passat dissabte 16 de gener una excursió cultural i interpretavia pel Camí de Castelló: Deià-Sollera càrrec de Joan Antoni Martínez Payeras, estudiant de Màster universitari Gestió Cultural UOC-UIB-UdG.  

Aquesta excursió estaba emmarcada dins el cicle que ARCA dedica a la serra de Tramuntana, on el passat dijous 14 de gener dedicarrem una conferència sobre "La serra de Tramuntana i els seus valors patrimonials" i on finalitzarem el cicle el proper dijous 21 de gener amb una conferència sobre "Arbres monumentals de la serra de Tramuntana", a càrrec de Pere Llofriu, autor de llibres d'arboricultura i jardineria.

Joan Antoni Martínez dirigint-se al grup
a la Font de ses Mentides.
L'excursió cultural i interpretativa es va dur a terme pel camí de Castelló, que uneix les localitats de Deià i Sóller i que forma part de la Ruta de Pedra en sec (GR-221). Durant el trajecte varem poder guadir del paisatge natural i cultural de la serra de Tramuntana. Molts d'elements patrimonials formen part d'aquest ruta, com les cases de Son Bujosa, ca l'Abat, Son Coll, la Font de les Mentides, Son Mico, Can Prohom i l'oratori de Castelló, que ens aquests moments s'està restaurat per part del Consell de Mallorca. 

ARCA ha organitzat aquest cicle damunt la serra de Tramuntana per destacar els seus valors històrics i culturals, motius pels quals va rebre la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural a l'any 2011.