16 de jul. 2015

ARCA veu com l'Autoritat Portuària de Balears actua sense permís municipal a les obres de la Fortalesa Avançada de Sant Carles

Piscina construïda a l'interior del
recinte de la Fortalesa Avançada.
Avui ARCA s'ha reunit amb la Delegació del Govern a les Illes Balears

ARCA ha estat rebuda en una reunió d'avui matí pel Secretari General de la Delegació del Govern a les Illes Balears, el Sr. Evelio Antich i la Cap de Gabinet, la Sra. Maica Mateu.

Els hi hem exposat el cas de les obres de la Fortalesa Avançada de Sant Carles (Palma), on s'ha dut a terme la construcció d'un bar chill out en aquest recinte declarat com a Bé d'Interès Cultural i que no compta amb cap permís a nivell patrimonial, llavors entenem que l'Autoritat Portuària de Balears incompleix la legislació en aquesta matèria.

Des de la Delegació del Govern s'han compromés a estudiar el cas, una vegada els hi presentem tota la documentació que ARCA ha presentat als diferents organismes oficials, com són l'Autoritat Portuària de Balears i el Ministeri de Cultura.

ARCA va iniciar les seves denúncies el passat 21 de maig

Estat de la Fortalesa Avançada a l'any 2008.
Fa quasi dos mesos que ARCA ve denunciant les obres de construcció d'un bar chill out a l'interior del recinte de la Fortalesa Avançada de Sant Carles. 

ARCA ha informat a l'Ajuntament de Palma d'aquestes obres i sabem que des del consistori han paralitzat aquestes obres per manca de permís muncipal.

El Consell de Mallorca, administració competent en temes de Patrimoni Històric, ni tan sols s'ha pronunciat al respecte.

L'Autoritat Portuària de Balears administració concessionària d'aquest projecte, no ha contestat a les nostres demandes i demostra una manca de transparència absoluta.

El Ministeri de Cultura i la seva Subdirecció General de Protecció del Patrimoni Históric encara no s'ha pronunciat al respecte. 

La paralització del projecte per part de l'Ajuntament de Palma és un punt favorable

ARCA considera que la decisió presa per l'Ajuntament de Palma, que ha paralitzat l'execució d'aquestes obres és un punt favorable en quant a les nostres demandes.

La Fortalesa Avançada a dia d'avui, amb un bar chill out.
ARCA segueix exigint la restitució del bé cultural al seu estat original i que s'aprovi el nul  dret d'aquest projecte per la manca d'autorització administrativa en matèria de Protecció del Patrimoni Cultural. 

ARCA veu que aquest cas preocupa a la ciutadania

Degut a la lentitut administrativa a l'hora d'actuar, que  ha trigat molt de temps en  paralitzar les obres d'aquest projecte de forma cautelar, la ciutadania ens crida molt preocupada, sense entendre que es pugui dur a terme tal actuació com la que s'ha fet: la sembra de palmeres, la construcció d'una piscina i els forjats de ferro que serviran per al suport dels tendals.