9 d’ag. 2012

Una casa de trencadors de pedra junt a Ses Fontanelles, de valor patrimonial, víctima d’actes vandàlics


ARCA havia demanat la protecció d’aquesta casa i d’altres elements  de la mateixa zona de gran valor etnològic. Ara cal actuar amb diligència per evitar més destrucció.

Els interiors de la casa i una part de la teulada han quedat destruïts. Les parets es troben en bones condicions i presenten la tipologia clàssica de les cases fetes pels trencadors de pedra. Les cantoneres estan fetes amb maresos posats en pla, els quals donen consistència a les parets. A mesura que la paret apuja les peces de marès trencat són més petites, però sempre posades en pla.

Molt propera a la casa de trencadors de pedra es troben les restes de la pedrera original, que fou malmesa per la construcció de l’autopista. Les restes permeten explicar de forma clara el treball dels trencadors de pedra.

És urgent que l’Administració actuï per evitar l’esbucament de l’immoble.

La zona està plena brutor acumulada i la propietat mai ha actuat per evitar la degradació estètica i ambiental

Es dóna la circumstància que l’esmentada casa està al camí de Can Boqueta, de Can Pastilla, lloc de pas dels turistes en ruta ciclista, ja que comunica amb el pont blau que creua l’autopista. A la foto es veuen dos turistes que passen per davant la casa.

ARCA ja va proposar ja a l’extint Consorci de la Platja de Palma  la creació d’un itinerari cultural i natural que abarqués especialment els terrenys rústics i la segona i la tercera línia de la platja de Palma, per recórrer a peu i en bicicleta, que prioritzàs la conservació del Patrimoni. Tenim demanada una reunió amb en regidor responsable Àlvaro Gijón per presentar-li la nostra proposta.