13 d’ag. 2012

Troballes a la llum


ARCA vol despertar davant l’opinió pública un altre exemple de troballes desconegudes, localitzades a un pati interior, a la illeta dels carrers Argenters, Argenteria, Bosseria i a la plaça d’en Coll.

El passat mes ja denunciarem els excessos que havien fet alguns veïnats del casal Can Savellà, ara ens centrem en aquest històric patí, que compta amb una finestra coronella, un dels elements més representatius de la ciutat gòtica, que fou Ciutat de Mallorca. Pareix ésser, que uns veïnats d’aquesta illeta no respecten l’arquitectura més primitiva d’aquest pati i han decidit fer forats a la paret, per passar canonades d’un indret a l’altre.

ARCA veu amb preocupació la manca de sensibilitat i respecte d’alguns d’aquests veïns, els quals amb la seva acció estan alletjant aquest pati, que presenta elements de gran valor artístic i cultural, com aquesta finestra coronella, la qual es veu amenaçada per intervencions inpropies d’un indret com aquest.

Reaacció de les administracions

ARCA ha alertat al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma que intervenguin en aquest assumpte, perquè el pati no es segueixi deteriorant i que les alteracions produides siguin corregides, per tal de salvaguardar l’essència històrica i artística de l’indret.

Demanem la seva protecció

ARCA també ha demanat que el pati compti amb una figura o grau de protecció legal, per evitar la seva vulneravilitat davant qualsevol acció futura, que atenti contra aquest bé cultural.