24 d’abr. 2009

Un desproposit més als molins del carrer Indústria

La nostra entitat va denunciar el passat 19 de març, davant el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma la instal·lació d’unes barres metàl·liques a un dels molins del carrer Indústria (Palma), on el propietari d’un negoci de restauració volia ampliar el seu local amb una terrasa en detriment del bon ús i conservació d’un bé històric i catalogat.

Cal donar l’enhorabona a les administracions publiques que han fet complir la llei segons marca la fitxa del Catàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma i com veiem a dia d’avui s’han retirat les barres metal·liques.

A dia d’avui, malauradament hem de tornar a denunciar aquest cas, pel desproposit d’un propietari amb manca de cultural i sensibilitat cap al nostre llegat històric. La prova la tenim en un dibuix espantòs i sense gràcia que ha dibuixat en una de les parets del molí, el qual no encaixa estilísticament i fa malbé a la imatge d’aquest monument.

Tornem a demanar la retirada d’aquest dibuix i una sanció exemplar per a propietari que només dessitja fer experiments amb el patrimoni històric, sense conèixer el més mínim que té baix les seves mans una construcció de més de 300 anys, on l’austeritat ha estat la seva marca d’identitat.