26 d’ag. 2008

Foto per a la reflexió número 7: Les mitgeres de Palma, un problema a solucionar

Un exemple de intervenció senzilla i embellidora al carrer Sant Magí

Els canvis de planejaments i la coexistència d’edificis nous alts i més antics, més baixos, fa que a tot arreu de la ciutat de Palma es vegin els laterals dels edificis llisos, blancs o descuidats. De vegades son superfícies de gran extensió que fan lleig el paisatge urbà.

Proposam debatre possibles solucions. El cas del carrer Sant Magí
Hi ha ciutats que aprofiten aquests espais per donar peu a creacions artístiques.
L’exemple de la foto ens demostra que de vegades les coses més senzilles i econòmiques aporten un toc personal i de qualitat, com és el cas de aquesta mitgera al carrer Sant Magí. Suposam que hi havia un edifici que degué desaparèixer per qüestions de entramat urbanístic i el resultat que es veu a la foto és prou interessant.

En qualsevol cas a les modificacions de Pla General de Ordenació Urbana s’hauria de contemplar la problemàtica de les mitgeres.

La publicitat a les mitgeres crea un problema afegit
Sovint hem vist com aquests murals blancs de mitgera son autoritzats per establir publicitat., de manera que les lletres i els colors cridaners, encara fan més lletja la ciutat.

diariodemallorca.es 27-8-2008 ARCA propone que se aprovechen las medianeras de los edificios de la ciudad

1 comentari:

jac ha dit...

Enhorabona pel bon exemple. A la plaça d´Espanya, devora l´edifici de La Caixa, hi ha un lateral d´aquests que denuncia, lletgíssim.