8 d’ag. 2007

ARCA S’OPOSA A L’ATRACAMENT DE CREUERS DAVANT LA SEU

El creixement extraordinari de creuers turístics i els bons resultats econòmics que se’n deriven es una dada positiva a tenir en compte, però amb molt d’encert el president de la Cambra de Comerç proposa un debat sobre l’atracament dels creuers davall la Seu.
Les obres públiques a Mallorca, especialment des de l’època del desenvolupament fins ahir mateix, es caracteritzen, al manco, per quatre coses:


- La miopia de concepte: es tracta de solucionar un problema concret i el més prest possible (Per exemple, la carretera de s’Arenal que no permetè fer una primera línia com cal…).
- La falta d’ambició i així, sota la bandera de l’estalvi, s’han de fer les obres dues i tres vegades,com al Parc de les Estacions on es volgueren fer compatibles Parc, Estacions, Metro, Estació de Bus, entrada de Palma etc.etc.Massa coses per tan poc coneixement.
- Descontextualitzar les intervencions: la Seu i el conjunt de d’Alt Murada és una vista emblemàtica que no es pot “embrutar”amb creuers atracats. ¡Ja no s’havia d’haver fet mai l’autopista de baix murada!.
- Falta de jerarquia de valors: La mentalitat botiguera fa que el guany immediat passi per davant de referents que són emblema del nostre país.
Ho signen
Associació de Veïns Canamunt- Ciutat Antiga
Aires de Mallorca
Arxiu Fotogràfic Andreu Muntaner
Amics del Museu de Mallorca
Grup d'Estudi de les Fortificacions de Balears
Amics de l'Arxiduc
Amics del Museu Marítim
Milana, Foment del Patrimoni de Puigpunyent
Plataforma del Parc de les Vies
Amics des Rellotges de Sol de Mallorca
Societat Arqueològica Lul.liana