23 de febr. 2024

NOTA DE CONDOL DAVANT EL DECÉS D’EN TOMAS MARTÍNEZ MIRÓ


Tomàs Martínez Miró
ARCA  mostra la seva consternació davant la defunció, per nosaltres inesperada, del Sr. Tomàs Martínez Miró i transmet el seu condol a la família i a les persones que gaudien de la seva amistat.


A més del seu bagatge professional (com a Mestre i sindicalista capdavanter de l’STEI) i polític (col·laborà amb la Conselleria d’Educació i Cultura en els anys 1999-2003) ARCA lamenta la seva pèrdua com a especialista en la recerca històrica i de la cultura popular de Mallorca. 

Així ARCA recorda amb molt d’agraïment que va comptar amb la col·laboració d’en Tomàs amb motiu dels seus treballs de recerca i recuperació de les “Neules de Nadal” i tot el que envolta aquest cicle anual. Tant és així que gràcies a ell vàrem poder organitzar uns Tallers de confecció de Neules (Nadal de 2022) en els quals va participar activament i va mostrar la seva bonhomia i la seva capacitat d’organització.

El trobarem a faltar; ens queda el seu llegat d’amor a la cultura popular i les seves publicacions ineludibles per a l’estudi de Mallorca. Així hem de recordar el llibre cabdal de 2022: Cada cosa a son temps i per Nadal, neules. Les neules. Notes per a l'estudi d'una tradició secular. Igualment la seva recerca i curolla de l’estudi de les Neules per Nadal, tradició que s’ha iniciat el 2023 fins i tot a la Catedral de Barcelona.

ARCA se suma al dol de la família i de tantes persones amigues i companyes den Tomàs i del poble de Sant Llorenç des Cardessar que aquest diumenge 25 a les 11,30h l’acomiadarà a l’Estació