29 de febr. 2024

ÈXIT DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D'ARCA "UNA APROXIMACIÓ A L'ARQUITECTE GUILLEM FORTEZA"


MOLTES PERSONES INTERESSADES OMPLIREN EL LOCAL D'ARCA PER CONÈIXER MÉS D'AQUEST ARQUITECTE, POLÍTIC I INTELECTUAL
Benet Bohigas, Jaime Martínez, Concha Gallego i Àngels Fermoselle


L'EMPREMTA DE L'ARQUITECTE PERVIU A PALMA I A TOTA LA ILLA
 
Més d'un centenar de persones s'acostaren a ARCA per celebrar plegats aquesta publicació de divulgació, que posa en valor un arquitecte mallorquí molt important. 
 
Assistiren a la presentació - que més aviat va ser una festa informal - representants  institucionals de l'Ajuntament de Palma, Govern i Consell. El batle i regidors Jaime Martínez, Óscar Fidalgo, Llorenç Bauçà; el DG de Cultura Pedro Vidal, la D.I. de Patrimoni Maribel Arnau, a més de Pilar Ribal etc.. També la regidora Rosario Sanchez i el regidor Fulgencio Coll.
 
Benet Bohigas, Jaime Martínez, Elisa Rosselló, Àngels Fermoselle, Concha Gallego i Esther Luna

Ens acompanyaren moltes persones , Jaume Oliver, Pere Nicolau, Jeannine Cook, Maribel Bennazar, Juanjo Soler i la família Rosselló Forteza amb Elisa com a autora del pròleg. 
 
Els tres autors del llibre: Concha Gallego, Àngels Fermoselle i Benet Bohigas contaren anècdotes i aportaren breus explicacions sobre el contigut, que compta, a més de amb textes explicatius, amb 130 fotografies. 
 

La Fundació Guillem Cifre de Colonya va estar representada per Esther Luna. Agraïm la seva col·laboració. 
 
Per adquirir la publicació, a canvi d'un donatiu per a l'entitat de defensa del patrimoni, s'han de posar en contacte amb ARCA. 
 
La reivindicació i la investigació continua. Hem d'aconseguir protegir i salvar l'obra de Forteza a tota la illa, que en molts casos no gaudeix de cap catalogació que la protegeixi. I avençar encara més en el seu coneixement.