18 de des. 2023

DEIXADESA I INOPERÀNCIA EN LA RECUPERACIÓ DEL BETLEM DE LA SANG



ARCA MANIFESTA LA SEVA INDIGNACIÓ PERQUÈ S’HAVIA FET CREURE QUE LA RESTAURACIÓ DEL BETLEM DE LA SANG ESTAVA PRÀCTICAMENT ENLLESTIDA

Les peces, d’un valor incalculable per la seva antiguitat i història, varen ser  retirades del seu lloc i enmagatzemades pels responsables del Consell durant anys en una demostració de deixadesa i inoperància. També de opacitat a la hora de traslladar la informació.


QUE NO ES PUGUI GAUDIR DEL BETLEM DE LA SANG EN L’ANIVERSARI MUNDIAL DELS 800 ANYS DE l’APARICIÓ DEL PRIMER BETLEM A GRECCIO, ÉS UNA IRRESPONSABILITAT


ARCA vol posar de manifest el seu desencís i la seva protesta davant el fet que la ciutadania no pugui gaudir del tresor que suposa l'emblemàtic Betlem de la Sang, una valuosíssima peça del patrimoni religiós de Mallorca pendent de restauració des de fa anys, abans de l'any 2019 s'aprovà el Projecte de restauració integral de la capella del Betlem de Jesús, ubicada a l'esmentat temple. I les peces havien de ser restaurades a continuació. 

Aquesta entitat recorda que en diverses ocasions va sol·licitar al Consell de Mallorca la posada en marxa de l'esmentada restauració; vists els resultats, només cal concloure que han estat la deixadesa i la inoperància administratives les causants de la frustració que suposa no poder contemplar aquest magnífic Betlem, precisament l'any en què es compleix el 800è aniversari del primer Betlem a Greccio.

Cal recordar que el Betlem de la Sang és un Bé d'Interès Cultural (BIC) i que es tracta d'uns dels Naixements més antics i importants d'Europa. La construcció s'atribueix als germans Alamagno en l'any 1480 i arribà a Palma a la dècada de 1530. 

ARCA demana als nous gestors administratius agilitat i eficàcia en la recuperació de la capella i la restauració del betlem, a fi que no es perdi i poguem gaudir aviat un bé que pertany al poble de mallorca i als mallorquins.


RUTES DE BETLEMS ORGANITZADES PER ARCA

ARCA organitzarà una sèrie de rutes guiades pels betlems de Palma i de Sencelles durant aquest mes de Desembre i principis de gener, per ajudar a la difusió d’aquest patrimoni singular, el dels Betlems: una manifestació cultural que ja supera el seu significat religiós.