25 de des. 2023

ARCA HA VISITAT LA MOSTRA DE BETLEMS DE L’ESGLÉSIA DE SENCELLES




ARCA COMMEMORA ELS 800 ANYS DEL PRIMER BETLEM AMB DIVERSES ACTIVITATS
 
Ahir dissabte, gaudírem d'una visita guiada per Jordi Llabrés Sans, cronista oficial de Sencelles.
 
A més del tradicional betlem amb escenes de camp, oficis i tradicions mallorquines recreat amb 300 figures amb la direcció de Miquel Àngel Moncadas, també hi havia una exposició de diferents betlems ‘El betlem, una tradició de 800 anys’, on poguèrem admirar un betlem napolità original i ‘Il presepio di San Francesco’ un betlem retallable commemoratiu del vuitè centenari del Nadal Franciscà, dissenyat per Alberto Finizio. 
També un gravat del naixement de Jesús de l’any 1829; una imatge del Nin Jesús, del segle XVIII;  diversos documents de la història dels betlems, una col·lecció de bassines amb imatges de sants, entre la que destacava la bassina de Santa Catalina Tomàs del segle XIX del Mestre de les Verges Rosses. I tot un seguit d’objectes i quadres.
 
També ens ha mostrat la imatge de la talla gòtica de la Mare de Déu de Sencelles, que es troba deixada temporalment en dipòsit per a aquesta exposició.
 
Un gran encert per part de l’Ajuntament de Sencelles ha estat enguany organitzar un concurs de betlems, que ha tingut molt d’èxit de participació i pot incentivar aquest costum tan arrelada a mallorca. 
 
0Una visita molt interessant i didàctica per conèixer la petjada històrica dels betlems.
 
DUES VISITES GUIADES MÉS A BETLEMS DE CIUTAT
 
ARCA, aprofitant la commemoració dels 800 anys del primer betlem a Greccio, ha organitzat dues visites més a betlems de Palma obertes a la ciutadania a canvi d'un petit donatiu. 
 
Seràn dia 30 de desembre i dia 2 de gener durant el matí. 
 
La primera guiada per Biel Barceló Català amb el títol "Els betlems napolitans de Palma"   i la segona conduida per Juanjo Soler Martínez amb el títol "El betlem mallorquí, de la casa al museu".
 
Comptam amb la col·laboració de la Fundació Bartolomé March Servera, la parròquia de Santa Creu i el Museu de Mallorca. 
 
Hi ha inscripciò prèvia al tf o WhatsApp d'ARCA 638168841