27 d’abr. 2022

ARCA i altres entitats en favor del Patrimoni i el territori hem aconseguit la protecció de les barraques i els molls de Portocolom

Avui la Ponència Tècnica de Patrimoni històric del CONSELL DE MALLORCA ha aprovat la incoació com a BÉ D'INTERÈS CULTURAL (BIC) en la categoria de LLOC D'INTERÈS ETNOLÒGIC el conjunt de barraques i molls de Portocolom.



ARCA junt a altres entitats hi havia sol·licitat aquesta incoació, tot i que més àmplia.

Si bé no es protegeix el nucli antic de Portocolom, com s'hi havia sol·licitat, es considera que ja té una protecció adient al nou PGOU.

Volem valorar l'esforç realitzat pel Consell de Mallorca per a la incoació de l'expedient.

 

Així i tot, ARCA considera que durant la tramitació de l'expedient s'han de corregir la no inclusió d'alguns elements importants com són els molls i el varador de la part de la Capella que han quedat només inclosos en l'entorn de protecció. D'altra banda, des d'ARCA també lamentem que no s'hagi inclòs la protecció respecte del nucli antic de la part de la Capella, el qual té valors patrimonials innegables que el fan mereixedor d'una protecció i reconeixement.


Aquesta petició de BIC va ser cursada fa mesos per ARCA, SALVEM PORTOCOLOM, GOB, GREMI DE MARGERS, ASSOCIACIÓ D'AMICS DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ, Associació Terraferida, Associació Més que Pedra, Unides Podem Felanitx i bloc per Felanitx i Pere Marc Monserrat Calvo.

Avui s'ha donat una passa rellevant per a una protecció efectiva i estam d'enhorabona, tot i que encara és millorable.