26 de març 2021

Errades greus al canvi  del nom d'alguns carrers de Palma.

Han de mantenir-se els carrers de Gabriel Rabassa, Almirall Churruca i Almirall Gravina



ARCA adverteix que el motiu pel qual es varen atorgar carrers als almiralls Churruca i Gravina no tenia res a veure amb nom de vaixells, per tant de cap manera se pot veure cap connotació franquista a la seva designació.

Aquests dos carrers es varen nomenar l'any 1942 en record d'aquells marins que varen morir a la batalla de Trafalgar, així consta als documents històrics dels quals els adjuntam fotografia.

 

Gabriel Rabassa defensor del Patrimoni
 

De la mateixa manera el carrer a Gabriel Rabassa va ser atorgat pel fet d'haver impulsat la protecció del Patrimoni dels Molins de Mallorca. De fet va ser pioner i fundador de l'Associació d'Amics dels Molins i un home fomentador de la cultura de les Illes. Intentar recercar passats vinculats a la Falange, es podria fer també a altres insignes mallorquins amb obra literària en català que, evidentment no duria enlloc.

A criteri d'ARCA els carrers que varen ser atorgats com homenatge a aquells que ajudaren a instaurar o mantenir el règim franquista, han de ser retirats de la guia de carrers.

Ara bé, una vegada feta durant bastants d'anys aquesta tria i modificació, s'ha d'anar amb molta cura, ara, en la darrera decisió de Cort perquè es pot caure en un revisionisme molt equivocat. De fet hi ha, a hores d'ara aquestes tres errades, que per ara hem trobat i consideram s'hi han de subsanar urgentment.