8 de febr. 2021

ARCA demana que s'aturi la col.locació de prefabricats a imitació de paret de pedra a la carretera de Sóller.

És un atemptat contra la història i el paisatge.

La qualitat paisatgística està també en els petits detalls.

ARCA considera que la instal.lació d'un model de guardarail prefabricat imitació de paret de pedra és un atemptat contra la història i el paisatge i potser contra la pròpia declaració de Patrimoni de la Humanitat de la Serra de Tramuntana.

Resulta incongruent que un departament del Consell de Mallorca promogui l'Observatori del Paisatge i un altre departament, faci malbé aquest propi paisatge amb un element d'imitació vulgar.

Argumentar que és per estalviar temps i doblers i que això ho digui qui regenta l'administració és un agravi contra els particulars que estan obligats a reconsruir marges i parets seguint els cànons de la metodologia, l'estética i l'autenticitat.

Per tant ARCA demana que s'aturi aquest desgavell i que se prohibeixi en un futur fer ús de prodeciments similars a l'illa. No podem perdre autenticitat, paisatge i història perquè uns responsables actuin sense criteri respectuós cap al Patrimoni. Sentar aquest precedent seria molt greu.

ARCA demana que se plantegin alternatives serioses i que la decisió sigui consensuada i respectuosa amb el paisatge, l'autenticitat i el Patrimoni.