30 de juny 2020

ARCA denúncia l’estat d’abandonament que pateix l’empedrat del carrer del Polvorí.



ARCA s’uneix a les denúncies presentades per l’Associació de Veïns del Terreno que lamentava l’estat de conservació que presenta l’empedrat singular del carrer del Polvorí, datat de principis del segle XX.

El carrer del Polvorí presenta unes característiques especials que el fan únic a la ciutat de Palma per la seva tipologia i materials constructius, els quals ja no s’empren en l’actualitat i que ens serveix d’exemple i ens il·lustra com eren els antics carrers de Palma.

Degut al trànsit rodat de vehicles, que en algunes ocasions són de grans tones, la conservació d’aquest carrer empedrat es veu ressentit i es fa malbé. Trobem llombardes de pedra que s’han desajustat del paviment i per tant aquest roman desfet, sent un perill de seguretat ciutadana i provocant una imatge molt decadent per al barri del Terreno.

En ocasions, s’han volgut reparar els clots provocats per l’absència o pèrdua de l’empedrat, posant una clapa d’asfalt amb poc gust estètic i vulnerant la imatge d’aquest històric carrer d’un dels barris amb més caràcter i personalitat de Palma que tingué un passat gloriós.

ARCA demana a l’Ajuntament de Palma un pla de recuperació i protecció de l’empedrat del carrer del Polvorí
 
ARCA demana a l’Ajuntament de Palma que tengui cura pel patrimoni cultural de la ciutat i dels seus barris. Llavors, és de rebut demanar-li que presenti un pla de rehabilitació d’aquest carrer tan singular que dona accés al bosc de Bellver i que garanteixi la seva protecció mitjançant un pla especial, degut a que estem parlant d’un bé històric i cultural únic a la ciutat de Palma, que mereix ser tractat amb cura i sensibilitat per part de l’administració local.