5 d’ag. 2019

ARCA suma a l'escriptor José Carlos Llop a la seva campanya "No Pintades Vandàliques".

José Carlos Llop, Escriptor malloquí de reconeguda trajectòria literària, gran coneixedor de la ciutat de Palma i del Patrimoni, ha volgut sumar-se a la campanya d'ARCA "No Pintades Vandàliques”.

Aprofitam per reivindicar la rehabilitació de can Serra i denunciar l'abandonament municipal.

L'escriptor ens diu:
"Me pareix molt bé la campanya d'ARCA: pot ajudar a distingir entre cultura i vandalisme, és a dir, barbàrie. Però jo no som qui per establir o suggerir mesures. Hauríem de saber separar el que és art del que no ho és, el que és demagògia del que és pensament, o el que és literatura del que és mala literatura. De l'anomenat art del carrer, n'hi ha que està bé –sense exagerar– i n'hi ha de molt xerec –la majoria–, però no s'ha d'idealitzar qualsevol ocurrència –cas Bansky, tractat com si fos el Leonardo clandestí de la nostra època– ni pensar que tot es fruit del gamberrisme. En tot cas tot reflecteix un fragment de l'època que vivim. Hauríem, pens, de començar per aquí: amb mirada crítica i sense actituds complaents per estar a la moda".

Hem triat fotografiar a Llop davant Can Serra, per aprofitar i fer una doble reivindicació:

1. Demanam que Can Serra no continui essent oblidat any darrera any.
És un edifici molt important de la història de la ciutat que és de propietat municipal i mai està en la llista de prioritats de la gestió. La veritat és que tenim preocupació  perquè l'abandonament que pateix, no acabi provocant més danys irremeiables. Can Serra és el resultaT de la suma de tres edificis d'èpoques diferents. La casa principal és de finals del XIII o principis del XIV.
2. Volem possar en evidència que el fet que un edifici no estigui en ús, no és cap excusa per l'obligació de mantenir la seva imatge en un estat de màxima dignitat. Per tant, no hauria de tenir cap pintada vandàlica sobre ell.

El vandalisme de les pintades està per tot però s'acarnissa especialment sobre edificis deshabitats. Es creuen que tenen carta lliure per malmenar la imatge d'edificis humils buits, però també tan importants com Can Serra, que fa molts d'anys que ja pateix tant d'abandonament municipal com dels vàndals.