25 de març 2019

ARCA organitza una visita titulada: “El desbordament de sa Riera”.

ARCA va organitzar el passat dissabte 23 de març un recorregut titulat: “El desbordament de sa Riera”, dirigit per Albert Bouzas i dins del marc del programa visites culturals "Conèixer Palma des de Can Balaguer", el qual compta amb el patrocini de la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma.

L'itinerari ens recordà un dels capítols més tràgics ocorregut a Ciutat, el 14 d'octubre de 1403, on degut a una riada varen morir aproximadament 5.000 persones d'un total d'una població 21.000 persones que hi havia a Ciutat. Segons les fonts de l'època ens parlen que hi hagué una onada d'uns vuit metres d'alçada i les cases quedaren totalment desintegrades. 

Els voltants del torrent de la Riera (actualment la Rambla, carrer de la Riera, carrer de la Unió i el Born) quedaren totalment arrassats i tots aquests solars es convertiren en horts i no es recosntruiren fins a finals del segle XV i principis del XVI.

La propera visita d'aquest programa tendrà lloc dia 6 d'abril al barri de Santa Catalina i es Jonquet (PLACES ESGOTADES).