11 de març 2019

ARCA inicia el programa "Conèixer Palma des de Can Balaguer" amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma.

Inici de la visita al pati de Can Balaguer.
ARCA amb el suport de la regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma va iniciar el passat dissabte 9 de març el programa de visites culturals i gratuïtes titulat "Conèixer Palma des de Can Balaguer".

La visita inaugural duia per títol "Palma a través de la poesia i la narrativa", la qual fou dirigida pel professor d'història Josep Francesc Borne Mas.

Al recorregut cultural se'ns explicà la història de la ciutat en llocs concrets, on escriptors i poetes han fet referència a les seves obres i ens han deixat un testimoni únic i molt viu d'un moment específic de la nostra història.

Jardí de Can Alcover.
L'inici fou al pati barroc de Can Balaguer, on llegirem un text de Miquel dels Sant Oliver sobre els patis de Ciutat, continuarem a l'hotel Born del carrer de Sant Jaume amb un text de Llorenç Villalonga, seguidament entrarem a l'església del convent de les Tereses (al passeig de la Rambla) i llegirem textes de Santa Teresa de Jesús, Miquel Costa i Llobera i George Bernanos.

Posteriorment, a la plaça Major de Palma llegirem textos de Ramon Llull i Jorge Luis Borges. A la plaça de Sant Francesc, Bartomeu Ferrà ens recordà els enfrontaments entre Canamunt i Canavall del segle XV a l'interior de la basílica de Sant Francesc.

La visita finalitzà davant el monument de Rubén Darío.
Seguidament, entrarem al pati de Can Alcover, per llegir un text del poeta Joan Alcover. Continuarem fins a l'absis de la Catedral per recordar la llegenda del Drac de na Coca i llegir un peoma de Borges, dedicat a la Catedral de Mallorca.

Per últim, ens situarem davant el monument dedicat al poeta Rubén Darío (al passeig Sagrera) i recitarem un dels seus poemes.