17 de des. 2010

ARCA vol una placa de record i homenatge als mestres de la República junt a la font del pati de l’escola de Son Espanyolet.

La placa de reconeixement recordarà al mestres, homes i dones compromesos amb la renovació educativa de tota Mallorca.

ARCA ha traslladat a les autoritats educatives i a la Vicepresidència del Govern Balear que, aprofitant la rehabilitació d’un dels edificis racionalistes més emblemàtics construït com a centre educatiu a l’època de la II República, l’Escola de Son Espanyolet, s’instal·li una placa commemorativa en record dels professionals de l’ensenyament que visqueren una època molt dura amb la posterior repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.
Consideram que suposarà el reconeixement a un col·lectiu vital per a l’evolució de la societat. Moltes d’aquestes persones varen pagar molt cara la seva integritat. Homes i dones entre els quals molts varen ser assassinats, d’altres varen ser inhabilitats per exercir la seva professió i d’altres empresonats i estigmatitzats.

Mallorca deu un reconeixement com aquest a persones tan destacades com humils. Aquesta iniciativa, a més ajudarà a que les futures generacions coneguin, valorin i no oblidin l’exemple i la necessitat del compromís individual en la societat.

Vicepresidència ha vist amb bons ulls aquesta iniciativa i esperam ben aviat veure plasmada en realitat la nostra petició.

Amb aquesta proposta, ARCA continua amb la seva filosofia de demanar que la ciutat sigui també un llibre obert on puguin ser recordades totes i cada una de les circumstàncies significatives que ha viscut. Tan sols el record dels fets positius i els negatius mantenint les seves empremtes, ens farà retre homenatge als primers i rebutjar i no repetir els segons.