6 de set. 2010

ARCA proposa mantenir la porta amb l’escut de l'estadi Lluís Sitjar per conservar el record visual, independentment del destí d’aquest espai urbà

ARCA proposa que sigui quin sigui el destí que es doni al solar del Camp de Futbol del Mallorca, es conservi qualque element que ens recordi visualment el camp de futbol que es el passat d’aquell espai.

Concretament ARCA pensa que seria desitjable conservar la porta amb l’escut a sobre que sembla data de abans de la darrera República.
A més. A l’interior del recinte hi ha dues plaques d’interès històric que haurien de ser traslladades al museu del club o a qualque indret adient.
En Lloc del nom Lluis Sitjar estaria bé recordar-lo pel nom amb el que tothom es sent reconegut el de Camp de futbol del Mallorca, no oblidem a més la històrica competició entre la gent del Mallorca i la del Balears.

Denominació del Club.
El club esportiu Mallorca es va fundà l’any 1916 amb el nom de Alfonso XIII Futbol Club. Més tard, el Rei Alfonso XIII li va concedir el títol de Real Societat. Va ser l’any 1931 quan es va canviar el nom del Real Societat Alfonso XIII pel de Real Club Deportivo Mallorca.

El camp de futbol.
El camp on jugava el Mallorca primer era a un altre indret de Ciutat. Va ser l’any 1945 quan s’inaugurà Es Fortí, el camp que avui es coneix com Lluis Sitjar.

El record per la ciutat. Varem demanar el mateix pel canòdrom.
ARCA ja va sol·licitar el mateix pel canòdrom de Palma. I varem aconseguir el compromís del regidor de infraestructures de conservar la porta de la riera i el record del traçat de les pistes.

Hi ha llocs a les ciutats, que tothom coneix. Està bé quan els temps obliguen a la seva desaparició, conservar qualque vestigi que ens ajudi a recordar aquella fita ciutadana.

1 comentari:

Asterix ha dit...

Tant de bo, m'agradaria molt que se conservàs per a la memòria futura, aquesta emblemàtica porta amb l'escut de la rata-pinyada.