17 de set. 2010

ARCA demana respecte per l’ampliació del moll del port d’Andratx

ARCA creu que és molt important mantenir l’essència, la tradició i els valors culturals de la part més antiga del port d’Andratx, davant el nou projecte d’ampliació que es pretèn executar en un breu termini.

La nostra entitat vol demanar a l’Autoritat Portuària de les Illes Balears que repensi aquest projecte i que miri de conservar els elements més antics, que encara es conserven a dia d’avui. Des d’aquest moll, parteixen les barques de bou i els pescadors, que encara mantenen unes tradicions de vida, que recorden com era aquest port abans de la masificació turística.

Si el port d’Andratx perd aquest recó, haurà perdut tota la seva història material i serà el darrer procés descarat, on els interessos econòmics hauran passat per sobre dels culturals, tradicionals i populars.

El municipi d’Andratx no es pot perpetre el luxe de perdre més elements històrics, com tots sabem ha estat un dels municipis de Mallorca més castigats en aquest sentit, i per aquest motiu ARCA recolza als veïnats que volen conservar el seu passat d’una forma real, sense haver d’acudir al record de les imatges d’un temps.