27 de jul. 2010

CONSTITUIDA UNA COMISSIÓ PRO-MOLÍ DES CASTELLET

Ha quedat constituida una comissió pro-molí des Castellet integrada per un total de 7 entitats: ARCA, Associació de Veïnats de Calvià, Associació Pere Josep Canyelles, GOB, Plataforma Calvià per la Llengua, Plataforma pro-camins públics i oberts i SOS Can Veiret.

Aquesta comissió va establir una serie de línees d’actuació en favor de la recuperació i conservació del molí des Castellet i que el dret pas sigui reconegut per l’Ajuntament de Calvià com a ús de domini públic.

Durant el darrer mes s’estan recollint signaturas per part dels veïnats, que reclamen a l’Ajuntament de Calvià que no és tanqui l’accés al molí des Castellet, com a espai simbòlic i que es garanteixí el dret de pas públic per un vial considerat de carácter històric. De moment, quasi 300 persones han donat suport a aquesta iniciativa.

La comissió te intenció de reunir-se amb els representants del patrimoni històric de Mallorca (Ajuntament de Calvià i Consell de Mallorca) per tal de cercar una solució al decadent estat de conservació que presenta el molí des Castellet. També, hi ha la intenció de reunir-se amb el propietari per poder anar cercant solucions a aquest preocupant problema.

Com a properes actuacions la comissió pro-molí des Castellet pretèn organitzar un concert de música per a joves i una excursió al turó des Castellet, per tal que la recuperació d’aquest element històric i simbòlic del poble de Calvià es dugui a terme d’una forma participativa.