22 de jul. 2010

ARCA demana que es torni a col·locar al seu lloc la font de la plaça Major de Pollença

La font de la plaça Major de Pollença fou retirada fa mesos de la seva ubicació original degut a les obres realitzades d’esbucament del mur on es trobava dit element.

La Font de la plaça Major és un dels elements representatius d’aquest punt central de la localitat de Pollença, documentada a l’any 1894. Formava part d’una infraestructura de sumministrament d’aigua que provenia de la finca de Ternelles i que s’anà dissenyant al llarg del segle XIX.

Amb la retirada d’aquesta font, Pollença ha perdut un recó de la seva història i és urgent recuperar-la. Des d’ARCA volem reclamar a l’Ajuntament de Pollença que recuperi i torni a col·locar aquest element històric a la posició que li correspon històricament.

Mentrestant, volem saber on es troba la font i quina idea presenta el consistori pollencí a l’hora de recuperar i restituir aquest element. Per tot això, ARCA ha dirigit una carta a l’Ajuntament de Pollença manifestant la necessitat de que aquest bé històric torni a la seva ubicació original i no es perdi l’empremta del passat.