19 d’ag. 2023

ÈXIT DE L'ITINERARI GUIAT ORGANITZAT PER ARCA AMB EL TÍTOL: " DE PERSÈFONE A LA MARE DE DÉU MORTA”

Més de 60 persones han participat en dos grups en l'itinerari organitzat per, ARCA I dirigit per Biel Barceló, estudiós de Patrimoni i Iconografia.


Després d'una explicació a la seu d'ARCA, s'han visitat les instal·lacions dels llits de la Mare de Déu de Sant Jaume, Can Balaguer, la Seu, el Museu de Mallorca, Sant Gaietà i Sant Nicolau. 

Detall del llit de la mare de Déu de Sant Nicolau

Aquestes muntatges efímers seran retirats ja aquest cap de setmana. 

S'ha analitzat l'origen de la tradició de la veneració a l'Assumpció i el significat del seu patrimoni iconogràfic. Un costum que té el seu fonament en els mites agraris al voltant de mitjan agost, de gratificacions extraordinàries, de cavalls, de serps i de festa.

 Conèixer més del Patrimoni és augmentar l'estima per ell. Aquesta estima i coneixement són les passes prèvies necessàries per a la seva conservació. 

Església de Sant Jaume 

  És per això que el llit de la Mare de Déu, una tradició que torna a viure amb força. No és necessari ser creient per admirar una imatge religiosa com una marededéu, admirar la seva qualitat artística  i entrar a desentranyar el seu simbolisme carregat d'història. 

Miniatura de Can Balaguer