24 de set. 2021

ARCA considera que les terrasses a la calçada s'han de retirar i alerta amb les declaracions del Govern de les Illes Balears.

ARCA manifesta la seva preocupació per la pretensió del Govern de les Illes Balears de què les actuals ocupacions excessives de les terrasses de bars es mantenguin fins que no hi hagin restriccions covid.

 


La pressió, i la desesperació ciutadana ha aconseguit que Cort anuncïi que dia 30 de setembre es retiraran les terrasses de les calçades per vehicles. Ara aquest plantejament equivocat del Govern autonòmic pot ser una excusa perfecta perquè Cort faci marxa enrere. Això seria un greuge cap al dret al descans, a la pau i a caminar sense obstacles dels residents i vianants

Les terrasses a la calçada de vehicles han suposat molèsties molt grans pels residents de les barriades de Palma.

Per posar un exemple, el carrer Sant Magí, un carrer d’un barri singular com Santa Catalina, que abans tot i tenir molts bars i restaurants, gairebé no tenia terrasses al carrer perquè l’amplària de les voreres no ho permetia, ara és un espai ocupat gairebé al 100% per taules, cadires, parasols, cartells, renou i molèsties inaguantables per qui hi viu allà.

No hem lluitat des d’ARCA per aconseguir una protecció del barri de Santa Catalina per després veure-la transformada en “La calle del jamón”

Hem de recordar que allò que fa atractiva la nostra ciutat i els nostres barris és conservar la seva personalitat i per això, la gent que hi viu ha d’estar a gust. Massa facilitat per als negocis de restauració implica també una transformació a pitjor dels barris i la desaparició d’altres tipus de comerços i serveis.

Per tant demanam al Govern de les Illes Balears que rectifiqui en les seves pretensions i pensi en l’interès general i dels residents. I, per descomptat, demanam a l’Ajuntament de Palma que mantengui la retirada de les terrasses prevista per al dia 30 de setembre.

I que pel futur, en el cas que els contagis augmentin en una nova onada, com fins ara ha passat, que la permissivitat sigui prèviamemt consensuada amb els veïnats i les entitats que treballam per una ciutat millor.