7 de jul. 2020

ARCA demana a l’Ajuntament de Pollença que cerqui un altre emplaçament per a una exposició temporal d’escultures.



L’Ajuntament de Pollença té previst inaugurar aquest proper cap de setmana una exposició temporal d’escultures, la qual s’ha dut a terme a l’escalonada del Calvari, fent malbé al seu paviment, degut a que aquestes han estat enganxades al terra amb prèvia perforació d’aquest.

L’escalonada del Calvari de Pollença és un element que es troba inclòs al Catàleg de Patrimoni de l’Ajuntament de Pollença i el seu grau de protecció impedeix que es puguin perforar els seus escalons.

La fitxa del catàleg municipal diu que s’ha de preservar i recuperar aquesta escalonada, per tant l’Ajuntament de Pollença està incomplint la seva pròpia normativa, fent malbé i alterant un bé cultural de referència, no només per a la localitat, sinó per a tota Mallorca.  

ARCA no s’oposa a l’exposició artística, però creu convenient que l’Ajuntament de Pollença hauria de cercar un altre indret.

ARCA opina que l’Ajuntament de Pollença no ha tengut en compte el valor històric i cultural de l’emplaçament per a aquesta exposició temporal, llavors seria important que pogués rectificar i cercar un altre emplaçament més adient que no alteri i faci malbé a aquest bé cultural.