16 de set. 2019

Tomeu Arbona dona suport a la campanya "No Pintades Vandàliques".

Tomeu Arbona a la Costa des Teatre.
Es fotografia a la Costa des Teatre, molt a prop del seu establiment comercial. Iniciativa emmarcada dins la Campanya d'ARCA "No Pintades Vandàliques"

Tomeu Arbona, reconegut cuiner, que ha demostrat, amb el seu compromís personal la seva estima per Mallorca i la seva cultura diu NO a les pintades vandàliques.

Diu Arbona: "Multar no basta. També s'ha de treballar des de serveis socials i educació per prevenir i cobrir carències. "Quan veig una pintada vandàlica em causa una gran sorpresa i em produeix un sentiment desagradable i de tristesa especialment quan afecta a edificis emblemàtics".

Tomeu ha estat educador de carrer i sap que l'incivisme de les pintades també és un símptoma de que qualque cosa no funciona bé i s'ha d'analitzar."Em demano què estam fent malament", diu. D'altra banda Arbona pensa que "molts artistes joves i no tan joves viuen en una eterna impotència i no troben en les polítiques culturals un suport vertader ni suficient, fet que genera una gran frustració".

Tomeu Arbona també ens comenta:"No basta amb cobrir les pintades amb pintura i multar als causants. Crec que és un tema social i cultural en el que s'ha de pensar... i escoltar... tant serveis socials com a educació haurien de fer-hi molta feina".

"La campanya d'ARCA em sembla molt bé. Crec que és una gran sort comptar amb una institució com aquesta que denúncia aquests excessos de forma constant i preservar el nostre patrimoni" .

ARCA recorda que cada departament municipal té la seva part de responsabilitat

ARCA reivindica que tots els departaments municipals facin la seva feina dins les competències que tenen assignades.

Aprofitam per reivindicar una vegada més la dignificació de la Costa des Teatre amb la neteja de les pintades i la rehabilitació de les casetes.


També aprofitam per reivindicar la dignificació de la imatge de la Costa des Teatre, per la qual cosa s'haurien d'esborrar totes les pintades i rehabilitar les casetes, tal i com va aprovar el Ple de l'Ajuntament de Palma a iniciativa d'ARCA, fa més d'un any i mig. La Costa des Teatre és un lloc emblemàtic que no es mereix aquesta desidia.