26 de març 2018

ARCA segueix amb la seva campanya de denúncia de la pèrdua de singularitat del barri de Sant Agustí.

Fotografia: Mikel Elejondo.
ARCA fa unes setmanes va alertar que durant el darrer any s'està destruint el caràcter i la personalitat del barri de Sant Agustí, a Palma. Un barri tradicionalment d'estiueig, on hi ha belles cases que ens recorden l'esplendor d'una època passada i que malauradament no tenen cap tipus de protecció i estan a la sort que els seus propietaris les vulguin o no conservar.

Avui mostrem la imatge d'un arbre singular, una grua d'obres i una sèrie de solars buits, degut a la destrucció d'uns habitatges tradicionals d'estiueig.

La imatge és realment desoladora, mostra una postal decadent a nivell cultural i estètic i demostra que l'anomenat “progrès” que algunes persones ens volen fer creure, no és tal.
Exemples com aquests, demostren les poques eines de protecció que tenen les administracions locals, per conservar els barris tradicionals i característics

El carrer de Dinamarca està patint unes transformacions importants durant el darrer any

Volem focalitzar la nostra denúncia concretament al carrer de Dinamarca, on durant el darrer any hi ha tres projectes d'esbucament d'unes cases singulars, que acabaran desfigurant aquest sigular barri, com ja hem denunciat altres vegades, ja sigui a Santa Catalina o Gènova.

Fotografia: Mikel Elejondo.
Els barris de Palma no poden perdre més patrimoni, s'ha d'actuar amb mesures de protecció efectives, i no anuncis buids

Els barris de Palma mereixen un pla de protecció especial i cal vetlar pels seus edificis més singulars, històrics i amb un valor patrimonial. Si barris com Sant Agustí o Gènova perden la seva singularitat, la nostra societat haurà perdut una part del nostre passat i en ple segle XXI és una qüestió imperdonable.