4 d’ag. 2014

ARCA i GOB valoren molt positivament la ratificació del BIC des Jonquet per part d’una sentència del TSJB

Ha quedat demostrada l’ambició d’ACCIONA que volia passar per sobre dels interessos patrimonials de la ciutat de Palma.

El TSJB deixa molt clar en aquesta sentència que la protecció del patrimoni és una tasca de totes les administracions, tant Consell de Mallorca com Ajuntaments. També deixar clar la preponderància de la legislació específica de Patrimoni Històric sobre la legislació urbanística.

Entenen que aquesta sentència posa punt i final a la controvèrsia sobre la legalitat de la protecció des Jonquet, ja que, al nostre entendre, no es pot recórrer en cassació.
Cap de les directrius patrimonial que contempla el BIC des jonquet ha estat qüestionada pels tribunals. Per tant, ara, cal esperar que l’Ajuntament de Palma, amb el vist i plau del Consell, faci un Plà Especial adequat a aquests valors ara confirmats.

Èxit de la feina de les Entitats Ciutadanes com ARCA, GOB i Veïnats des Jonquet

El misser Josep Massot d’ARCA, actuant en nom de les tres entitats ha col·laborat, sense dubte en aconseguir una sentència tranquil·litzadora pel futur des Jonquet.

Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma: molta feina a fer i ha d’atendre, definitivament les peticions fetes des d'ARCA, GOB i Salvem Es Jonquet durant anys

Ara s’ha de posar en pràctica el fons d’aquesta sentència. Les pretensions de ACCIONA de fer una construcció ja sigui en un o en dos o en tres mòduls, ja no és possible. Allò que es construeixi ha de respectar el talús, i s’ha d’adaptar tipològicament a les construccions existents.


Els responsables de Patrimoni han de vigilar els BIC, aquest d’es Jonquet i tota la resta.