20 d’abr. 2010

ARCA i el batlle de Valldemosa han mantingut una reunió

Es demana sanció de multa i restitució del jardí històric de la cel.la de la Cartoixa.

ARCA ha mantingut una reunió amb el batlle de Valldemosa, on li hem volgut transmetre la preocupació de la nostra entitat, pel fet que s’hagi destruït un jardí històric de una de les cel·les de la Cartoixa, sense que ningú ho evitàs. L’entrada i sortida de material s’efectuava a escassos metres de l’edifici municipal.

L’Ajuntament ha obert un expedient sancionador. ARCA demana restitució digna

El Sr. batlle ens ha informat de que han obert un expedient sancionador i ha aturat les obres. A petició nostra, a més la seva intenció és obligar a la restitució del jardí històric.
ARCA li ha proposat que per aconseguir una restitució digna es recorri a les persones expertes, estudiosos i llicenciat en història de l’art que coneixen el tema. A Mallorca n’hi ha professionals amb gran experiència. A més els jardins de les cel.les veïneses conserven i es poden agafar com a models.

Sembla que els propietaris sabien que actuaven fora de la legalitat
Ha quedat confirmat que la intenció dels propietaris, que viuen a Madrid i gaudeixen de formació cultural i possibles econòmics, era fer-se una petita piscina i transformar l’antic hort del Cartoixà que habitava aquella cel.la en un pati d’apartament d’estiu. Sembla, a més, que varen ser avisats per un constructor de que les seves pretensions no s’ajustaven a la legalitat, però el propietari va assumir el risc i la responsabilitat del que pogués passar.

I el que va passar és que ARCA es va assabentar i ho va denunciar davant la direcció insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Valldemossa.

Aquesta actitud per part d’alguns propietaris és lamentable, insultant i produeix tristor a més d’indignació, però no és nova. Per desgràcia, algunes persones demostren menyspreu pels valor històrics del seu propi patrimoni que en realitat ens pertany a tothom i és feina de ARCA obrir els ulls i mostrar el seu valor.

Positiva actitud de l’Ajuntament de Valldemosa.
ARCA agraeix i es congratula de l’esperit col·laborador i respectuós del batlle de Valldemosa i confiam en que aquest trist succés hagi servit per alertar de la importància de conservar l’autenticitat del nostre patrimoni.