20 de febr. 2018

ARCA i AAFIB demanam recuperar el nom d'Estació de Palma i no substiuir-lo per Estació Intermodal.

La proposta d'ARCA i AAFIB per insertar al terra.
No volem perdre el nom "Estació de Palma" Dir-li Estació Intermodal, és equivocat.

ARCA i AAFIB Demanam rectificació.
ARCA i AAFIB s'han dirigit al Govern de les Illes Balears, a SFM i a l'opinió pública per a conseguir que no es perdi el nom identificatiu de l'estació de Palma.

La RAE defineix Intermodal com a un adjectiu.
Intermodal, és una definició que indica la característica de l'estació de Palma. Quan tan sols era estació de trens. El seu nom era Estació de Palma i per tant és absurd perdre aquest topònim, o aquest nom indicatiu.

Ara, s'estan duent a terme obres que pensen insertar el nom "Estació Intermodal" al terra i a un enorme indicador en alçada.
La proposta de SFM.
ARCA i AAFIB demanam que l'estació es digui ESTACIÓ DE PALMA i si volen, a baix en lletra més petita pot ser definida com a INTERMODAL. De manera que el nom sigui ESTACIÓ DE PALMA, com a estació de destí que és.

Al futur, potser hi hagin altres estacions intermodals a Palma.
És probable que al futur a tota l'illa i també a Palma hi hagin altres estacions intermodals, fet que encara fa més ridícul anomenar a la del centre de Palma amb aquest adjectiu únicament.

143 anys d'història del nom "Estació de Palma".
La primera línea de ferrocarril a Mallorca es va inaugurar fa 143 anys, el dia 24 d'aquest més serà l'aniversari. Resulta incomprensible que no es continui utilitzant aquest nom. 


ARCA i Associació d'Amics dels Ferrocarrils de les Illes Balears també qüestionem un indicador en alçada previst que alterarà encara més el conjunt, ja malmenat dels edificis de Ses Estacions.