10 de febr. 2018

ARCA farà una menció especial a Antoni Ginard (APB) per l'avantprojecte del Molinar.

ARCA farà un reconeixement especial a Antoni Ginard, Cap d'Infraestructures de l'Autoritat Portuària de Balears per la magnífica proposta del port del Molinar que, si se respecta, finalment serà Petit i Hermòs.

El dijous que ve, ARCA celebra el seu sopar anual al qual es concedeixen els Premis Protecció i Destrucció del Patrimoni.

És norma d'ARCA que mai no es premien positivament les institucions polítiques perquè consideram que és la seva obligació treballar a favor del Patrimoni.

No obstant l’any passat vàrem instaurar una figura de reconeixement independent de les tres candidatures als premis i que li deim “Menció especial a favor del Patrimoni”.

Aquest any, aquesta menció especial serà per “L’avantprojecte de rehabilitació i millora del Port del Molinar”.

La personalitzarem en Antoni Ginard, Cap d'Infraestructures de l'APB (Autoritat Portuària de Balears), que ha coordinat les tasques de l’equip redactor encapçalat també pel despatx JUNQUERA d’arquitectes.

És un reconeixement a una feina en equip, feta amb sensibilitat i criteri. Un equip que ha sabut escoltar i atendre les peticions i els arguments de les entitats que hem defensat que: “Al Molinar, Port Petit”.

Creim que quan s’ho mereixen, ho hem de reconèixer i dijous que ve, al trascurs del Sopar anual d’ARCA, a l’Hotel Portixol, els farem entrega d’un petit diploma de reconeixement.

L’any passat aquesta menció especial va ser per Magdalena Rosselló, coordinadora i responsable de “La Rehabilitación del voladís de Cort”. Excel.lent feina i resultat.

Recordam les tres candidatures a Premi Protecció d’enguany:

  1. POBLAT TALAIÒTIC DE CAPOCORB VELL. Lucía Fiol inverteix temps, doblers i energia en manetnir-lo amb particular atenció i cura.
  2. CINÉTICA PRODUCCIONS PER “UN LLOC AMB HISTÒRIA”. Personalitzat en Victòria Morell, Lluís Hortas i Tomàs Vibot. Programa emès a Ib3 TV. ARCA vol premiar aquesta tasca de divulgació.
  3. MUSEU DE MANACOR PER LA RENOVACIÓ DE SALES, especialment la d’art paleocristià. Personalitzat a la directora Magdalena Salas i el seu equip.