26 de febr. 2018

ARCA denúncia la pèrdua de singularitat del barri de Sant Agustí.

Imatge actual del carrer Dinamarca a Sant Agustí.
ARCA veu amb preocupació durant el darrer any la destrucció del carácter i personalitat del que encara queda del barri de Sant Agustí. Un barri tradicionalment d'estiueig, on hi ha belles cases que ens recorden l'esplendor d'una època passada i que malauradament no tenen cap tipus de protecció i estan a la sort que els seus propietaris les vulguin o no conservar.

El carrer de Dinamarca està patint unes transformacions importants durant el darrer any

Imatge del carrer Dinamarca a l'abril de 2017.
Volem focalitzar la nostra denúncia concretament al carrer de Dinamarca, on durant el darrer any hi ha tres projectes d'esbucament d'unes cases singulars, que acabaran desfigurant aquest sigular barri, com ja hem denunciat altres vegades, ja sigui a Santa Catalina o Gènova.

L'Ajuntament de Pollença, si que ha protegit antigues cases d'estiueig, demanem la mateixa voluntat a l'Ajuntament de Palma

L'Ajuntament de Pollença darrerament ha inclòs al catàleg de Patrimoni, cinc exemples de cases d'estiueig que es localitzen a la primera línea del port de Pollença (on ARCA hi va intervenir), llavors demanem a l'Ajuntament de Palma que aprovi una mesura parescuda i que sigui conscient del perill en el qual es troben barris com Sant Agustí, on la pressió urbanística i demogràfica és molt forta.

Esborrant el passat de Sant Agustí.
Els barris de Palma no poden perdre més patrimoni, s'ha d'actuar amb mesures de protecció efectives, i no anuncis buids

Els barris de Palma mereixen un pla de protecció especial i cal vetlar pels seus edificis més singulars, històrics i amb un valor patrimonial. Si barris com Sant Agustí o Gènova perden la seva singularitat, la nostra societat haurà perdut una part del nostre passat i en ple segle XXI és una qüestió imperdonable.